1150 ученици влязоха в пловдивските гимназии след второто класиране - DC news

1150 ученици влязоха в пловдивските гимназии след второто класиране

284 седмокласници все още остават без места и ще участват в третото класиране

1150 седмокласници са успели да се класират по време на второто класиране за гимназиите в Пловдив, съобщиха от РУО в града. Оттам уточниха, че след първото класиране са се записали 3908 ученици.

Общо 1060 бъдещи гимназисти са заявили участие във второто  класиране. Заедно с тях на второ класиране отидоха и 374 деца, които не са били класирани по време на първото. Така за свободните места са се борили 1434 деца. От тях 284 остават без места в гимназиите и ще участват в третото класиране.

След второто класиране 742-ма  ученици остават на същите места, на които са били и по време на първото класиране. Други 318 са успели да се класиран по по-предно желание, като 78 от тях са получили възможност да учат в най-желаната от тях специалност – по първо желание.

От некласираните 374 деца на първото класиране, 90 са си намерили места по време на второто, като 20 от тях са се класирали по първо желание.

Математическата, Хуманитарната, английската и бившата руска гимназии, а също и Националната търговска гимназия, са училищата с най-високи минимални балове на второ класиране след седми клас, казаха от РУО. В тях баловете са паднали с много малко, въпреки че след първо класиране там е имало незаети места.

Записването след второто класиране ще бъде утре и вдругиден – 21 и 22 юли. Незаетите места ще бъдат обявени на 25 юли.

Подобни статии

Top