118 деца без място в детските градини

118 деца от Пловдив остават без място в детските градини. Това стана ясно след поредното проведено от общината класиране за прием в детските заведения.

Родителите на 996 деца са подали документи за участие в класирането, като от тях 789 са в яслена възраст. Малчуганите са се състезавали за 878 места.

За класираните е важно да бъде спазен срокът 14 август включително, до който трябва да подадат документи за записване в детските заведения, в които са приети, съобщават от общината. Оттам доплъват, че следващото класиране ще бъде на 25 август. Свободните места за него ще бъдат обявени в срок до 17 август.

При кандидатстване за прием и подбора на детски заведения от изключително значение е родителите да се съобразят с наличните свободни места. Анализите показват, че има значителен брой подадени заявления преди няколко месеца, които се прехвърлят автоматично от едно класиране към всяко следващо и в посочените до 5 детски заведения вече няма свободни места. Тези деца няма как да бъдат класирани, обясняват от администрацията.

Оттам съветват родителите да са по-активни, да се запознаят с местата, с адресите на яслите и градините и условията в тях, за да изберат подходящите възможни за класиране детски заведения. При наличие на заявления със статус „подадено“ и необходимост от ново подреждане на желанията, родителите  следва да ги анулират и да подадат нови. Крайният срок за подаване на заявление онлайн за предстоящoто класиране е 23.08.2015 г. За тези, които използват помощта на директорите, срокът е 20 август.

От общината припомнят, че от тази учебна година деца ще бъдат приемани и в новата сграда на ЦДГ „Мир”, с адрес: ул. „Знаме” № 6, район „Западен”. Детската градина е построена и обзаведена по най-новите Европейски стандарти, с модерни физкултурен, музикален салон и плувен басейн. В двора са  направени четири площадки с модерни детски съоръжения. Отоплението ще се извършва с парно и климатична инсталация. Предвиден е и паркинг за 28 автомобила.

За прием в ЦДГ „Мир”, където все още не са запълнени всички места, както и за останалите детски заведения с налични свободни места, могат да кандидатстват всички деца, независимо от района на местоживеенето им.

 

Подобни статии

Top