1185 души изминаха 16 хиляди километра в предизвикателството „Празник на мотивацията

Бяха отчетени 4018 лв., събрани от частни дарения и дарения на партньорите на събитието.

334.2 км – точно толкова измина за 55 часа ултрамаратонецът Краси Георгиев по време на последното си предизвикателство. В тридневното събитие „Празник на мотивацията“, което е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, взеха участие 1185 души, които с бягане, колело, лонгборд, кънки и други активности изминаха общо 16 472,67 км.

Една от най-големите български банки ще капитализира това усилие като дари определена сума за всеки изминат километър. Целта на глобалния проект е да бъде изминато разстоянието от Земята до Луната.

С „55 часа“ това не просто стана факт, а дори по-хубаво – Луната е задмината. Тъй като платформата изчислява различните спортове по различни коефициенти, достигнатите по време на „Празник на мотивацията“ реални километри се превръщат в  45 281.21 км.

Благотворителната инициатива обаче продължава до 25-и октомври, докогато съмишлениците на каузата могат да продължават да трупат километри и да ги регистрират като дарение включително за Сдружение “Деца с онкохематологични заболявания”.

След приключване на глобалната инициатива, която обхваща шест държави, ще бъде обявена и точната сума, която ще бъде преведена като дарение от всички, движили се, вдъхновени от Краси Георгиев и 55-часовото предизвикателство.

В трите дни на самото събитие от дарения в кутиите на Сдружението, разположени на място и от преводите по сметката на Сдружението, бяха отчетени 4018 лв., събрани от частни дарения и дарения на партньорите на събитието. 

1 2 3

Top