12 културни проекта очакват финансова помощ от община Асеновград

Близо 14 хиляди лева, под формата на помощи и обезщетения, ще раздаде община Асеновград за прояви на културните институции. Най-голяма финансова подкрепа ще си осигурят двете читалища в града, които ще получат по 1600 лева за своята художествена самодейност.

Общината ще спонсорира и каталога на художника Тихомир Панайотов, посветен на неговия 70-годишен юбилей. За издаването му творецът ще получи 1300 лева от бюджета на Асеновград. Със спектакъл на градския площад, концерт и флашмоб, формация „Косара” ще отбележи 40-години от своето създаване. Юбилеят ще бъде подпомогнат само с 1000 лева. Толкова ще получат и няколко певчески и танцови сдружения за участия в конкурси и фестивали. 1000 лева струва и 10-тото издание на списанието за литература и изкуство „Нов вечерник”.

Парите се разпределят по решение на Общинския съвет, а специално създадена комисия оценява художествените качества на проектите. Според правилата през годината целево се предоставят средства от общинския бюджет до две прояви на творец и организации.

Подобни статии

Top