12 лесни стъпки премахват целулита

12 стъпки за премахване на целулита

Натуралните средства за изглаждане на портокаловата кожа са супер, но сами по себе си не са достатъчни. Сега е моментът да придобием някои навици, които ще помогнат много да се справим с целулита.

1. Пийте вода. Припомнете си онова популярно схващане, че трябва да изпиваме поне 8 чаши на ден. Водата означава красива, млада и свежа кожа, красива коса. Водата означава здраве.

2. Кажете „не“ на цигарите и алкохола. Жените пушачки са по-податливи на появата на целулит. По същия начин действа и алкохола.

3. Сънят играе основна роля за добрия външен вид. Спете поне по 8 часа. Ако не си доспивате, проваляте красотата си, не само вида на бедрата.

4. Може и да ни привличат екзотичните плодове и зеленчуци, но съществува теория, че на тялото най-добре влияят храните, които виреят на мястото, на което сме родени. Хапвайте местни плодове и зеленчуци.

5. Солта е враг на женското тяло. И приятел на целулита.

6. Наситените мазнини също не са добри за красотата ни. Те полепват по стените на кръвоносните съдове и правят бели. В това число и увеличават целулита.

7. Откажете се от бързите закуски като хамбургери, чийзбургери и подобни.

8. Захарта е причина за доста ядове, свързани с телата ни – не говорим за това да спрете да ядете каквото и да било, а просто да се ограничите и да си създадете здравословен режим на хранене.

9. Колкото и да обичаме кафето, повече от чашка на ден ви поставя в групата на „риска от поява на целулит“. Но да, кафето пък е верен помощник, използвано локално, за премахване на тази напаст.

10. Здравото тяло е красиво тяло. Разхождайте се всеки ден, дишайте по възможност чист въздух, движете се колкото се може повече. Поне час на ден.

11. Ако обичате морски дарове, прекрасно. Полезно е да хапвате поне веднъж порция с морски дарове – риба, водорасли, калмари и т.н.

12. Започна сезона на плодовете – хапвайте ги поне 3 пъти на ден. Добавете плод към закуската си.

Източник: beu.bg

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top