1,2 млн. ще струва укрепването на сипея по пътя за Горни Воден

11074195_10203479633782498_83106008_n

Община Асеновград предаде документацията от обследването на свлачището по пътя към кв. Горни Воден на областния управител Розалин Петков. Това съобщи за DCNEWS зам.-кметът по строителството Пламен Йончев.

1 милион и 200 хиляди лева ще струват укрепителните дейности, са потвърдили проучванията на специалистите. Имаме уверенията на областния управител, че ще придвижи документите възможно най-бързо, коментира Йончев.

Междувременно свлачищният процес засегна намиращите се в близост къщи, а сипеят се е насочил стремително към строежа на Акваленд под него, който според местните, вероятно е в основата на това да се образува срутището.

Припомняме, че преди два дни, след протест на жителите на квартала и асеновградчани, и внесена в общината протестна подписка от 184 души, лично министър-председателят Бойко Борисов се ангажира с обещание пътят за Горни Воден да бъде оправен в най-кратки срокове. Вече пет месеца кварталът е отцепен от главния път за Асеновград и на хората се налага да пътуват към него през обходен маршрут, чиято настилка също вече не е в добро състояние.

 

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top