12 начина за лечение на махмурлука, известни по света

Махмурлукът е сериозна причина за някои хора да не близват изобщо алкохол, но повечето са зачеркнали от речника си самата дума „махмурлук“ до момента, в който той не се появи. Ако отново ви предстои купон, ето ви няколко варианта, как по света лекуват махмурлука.

Английска закуска, която включва яйца с бекон, печени кренвирши, домати, гъби, фасул, плодов сок и препечени филийки с масло. В тези продукти се съдържа голямо количество белтъчини и мазнини, които, заедно с аминокесилините, съдържащи се в яйцата, помагат да се избавите от токсините.

Американският коктейл „Стридата в прерията“ – смес от доматен сок със сос Уорчестър и сурово яйце, подправени със сол и пипер.  Освен аминокиселините, ускоряващи метаболизма, подправките в соса доста бързо привеждат организма в нормално бодро състояние.

Чорба де бурта. Това е национално румънско блюдо срещу махмурлук, което съдържа варено телешко шкембе с яйце, сметана и пипер.

Коктейл „Да съживиш мъртвеца“. В състава му влизат джин, портокалов ликьор, вино, лимонов сок и яйчен белтък. Малката доза алкохол в съчетание с лимона и яйцето бързо премахват болезнените симптоми.

Умебоши. Подправка от японската кухня, кояото съдържа солено-киселите плодове на японска кайсия.

Баня. Традиционната руска баня от древни времена е известна като ефикасно средство срещу махмурлук.

Ролмопс. Традиционно германско средство срещу махмурлук – рулца от сельодка, гарнирани с кисели краставички и лук.

Кислороден бар. Бар, в който може да подишате въздух с високо съдържание на оксид. Дополнителнителният кислород подобрява обменът на  веществата в организма и по този начин ускорява разпадът на алкохолните токсини.

Айрн-Брю. Популярна шотландска газирана безалкохолна напитка. Високото съдържание на захар и кофеин бързо тонизира организма и отстранява хипогликемията.

Haejangguk. Името на това корейско ястия се превежда като „супа срещу махмурлук“. Тя се състои от свинско, яйца, фасул, репички и легендарното вино Бича кръв.

Лече-де-Тигре или Млякото на тигъра. Любимо средство срещу махмурлук в Перу. Съдържа сок от лайм, смесен с рибна марината.

Кая тост. Ястие от сингапурската кухня. Представлява два сандвича, с препечени филийки, между които се поставя сладко от яйца и кокосови орехи, а също малко сметана. Обикновено се сервира с чашка чай или току що сварено кафе.

И накрая, бонус, ви напомняме за традиционните български лекарства срещу махмурлук – шкембе чорбата и зелевата чорба.

По материали от руския печат.
Превод DCNEWS

Подобни статии

Top