12 242 лева задигнали руснаците от обирите през покрива в Пловдив

Двамата работели в руски фармацевтични фирми, не са постоянно пребиваващи в страната 

12 242 лева са намерени у двамата руснаци, обирали няколко търговски обекта през покрива – четете ТУК. Районната прокуратура в Пловдив вече е привлякла като обвиняемие Р. Л. на 34 години и А. Г. на 43 години (и двамата руски граждани) за това, че на 8 юни 2020 година след предварително сговаряне и чрез изрязване на отвор на покривната конструкция на хипермаркет за строителни материали и други стоки на бул. „Македония“ са отнели чужди движими вещи – парична сума в размер на 12 242 лева, разказват от институцията.

Кражбата е разкрита от служители на отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР – Пловдив, като разследването се извършва от разследващ полицай от Първо РУ в града под тепетата.

На 8 юни сутринта е получен сигнал на тел. 112 от управителя на хипермаркет за строителни материали  на бул. „Македония“, че при отваряне на магазина е установил кражба на пари от помещение, използвано за трезор. Местопроизшествието е запазено и посетено незабавно от полицейски екипи от Първо РУ. При огледа е установено, че в ранните часове извършителите на кражбата са проникнали в магазина чрез отвор на покрива. Те влезли вътре по аварийната стълба, след което отишли в помещението, където се намирали каси с пари от оборота. От две от тях отнели сумата от общо 12 242 лева.  Установено е, че едната каса е била взломена с техническо средство, а другата – отключена. Извършителите на кражбата напуснали магазина отново по аварийната стълба и през отвора на покрива.

На 24 юни обвиняемите Р.Л. и А. Г. са задържани в София в близост до адреса, където пребивавали. По досъдебното производство е установено, че двамата работели в руски фармацевтични фирми. Нямат статут на постоянно пребиваващи в България, пристигнали у нас с визи. Не са осъждани.

И в момента по делото се извършват активни процесуално – следствени действия. С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа. Разследването по случая продължава.

Top