12 април е новият Ден Х за Ботев (Пловдив)

Тогава Общинският съвет ще гледа концесията на Колежа, а от решението зависи дали Самуилов ще придобие акциите

12 април – следващият четвъртък, ще е съдбоносен за бъдещето на Ботев (Пловдив), обяви президентът на клуба Ангел Палийски. Тогава се очаква Общинският съвет на Пловдив да разгледа искането на клуба за удължаването на срока на концесията на ст. „Христо Ботев“. Ако желанието бъде удоволетворено, то веднага след това бизнесменът Георги Самуилов ще придобие мажоритарния пакет акции на „жълто-черните“ и ще разкрие плановете си за подновяване на строителството на Колежа.

„Позволявам си за първи път от повече от 7 месеца да коментирам нещо в пространството по простата причина, че тогава казах пред медиите, че ще коментирам тогава когато има нещо реално, съзнавайки ясно колко е болна темата Колежа за всички нас. И реших да го направя след като видях , че има много уважавани от мен хора и че за първи път от много време насам виждам истински смислени коментари, без злоба, завист и интриги. Коментари на истински Ботевисти с една единствена болка – Колежа“, заяви Палийски пред plovdivderby.com.

„Първо искам да ви кажа, че никога и за ден „Съветът на Директорите“ не е спирал да работи по този казус. Но всички ние знаем сложните казуси, които трябваше да преодолеем. Помним всички месец януари 2017г. и причината, когато и заради която г-н Самуилов върна акциите на Сдружението – неяснотата около дълговете в клуба.

Съзнавайки ясно, че това и само това е задачата пред СД, и пред мен – да премахнем тази пречка , за да може клуба да бъде изчистен и чак тогава да преминем към следващата стъпка Колежа.

За да не навлизам в детайли, които на този етап не смятам, че трябва да коментирам в публичното пространство, само ще цитирам г-н Самуилов от вчера. „…Ботев да има стадион и да има собственик!“

Смятам , че всички след тези думи ясно си отговарят и осъзнават контекста на думите: „Да има собственик!“.

Това значи , че задачата поставена от нас има своето решение, което самият г-н Самуилов е проверил, лично се е уверил и е спокоен без притеснение да поеме клуба.

Думите му, че има юридическа работа е така, тъй като по негово и наше искане Общината да подготви документите пред Комисията за следконцесионен контрол и за сесията на Общинския Съвет още на 12.04.2018 г. да внесат предложение и вземат окончателно решение по внесено искане на ПФК „Ботев“ за удължаване срока на строителство в съществуващия договор за концесия. Искане което с помощта на прекрасните колеги в СД успяхме да убедим инвеститора г-н Самуилов въпреки съществуващите други варианти от бизнес гледна точка, че това е най-добрия вариант за бъдещето на клуба.

И след като и това да стане факт: Официално искане от негова страна към Сдружението за придобиването на акциите.

И следва дългоочакваната от всички нас пресконференция за Колежа. Тема, по която в момента изчистваме всички строителни детайли от организационно ниво.

Искрено се надявам , че тази организация която Вие правите, за да се чуе желанието и болката на всички нас, ще бъде чута и видяна и от членовете на Общинския Съвет на гр. Пловдив и още на 12.04.2018 г. да бъде взето решение за удължаване срока на строителството на Колежа.

Предварително се извинявам, но на конкретни въпроси няма как да отговоря поради изричното желание на г-н Самуилов сам да обяви новините.

Само БОТЕВ“

Подобни статии

Top