12 „Б“ от СУ„Черноризец Храбър“ покани класната на бала с дрон (СНИМКИ) - DC news

12 „Б“ от СУ„Черноризец Храбър“ покани класната на бала с дрон (СНИМКИ)

Квадрокоптер на пловдивския филиал на Технически университет – София отнесе плика с поканата за абитуриентския бал до стаята на госпожа Костадинка Братованова на четвъртия етаж

Абитуриентите от 12Б клас на СУ „Чернорицез Храбър“ поканиха с дрон класната си на абитуриентския си бал. Квадрокоптер на пловдивския филиал на Технически университет – София отнесе плика с поканата за абитуриентския бал до стаята на г-жа Костадинка Братованова на четвъртия етаж.

Идеята за нестандартната покана се родила след посещение на преподаватели на Техническия университет в училище „Черноризец Храбър“. Дванайсетокласниците искали да изненадат любимата учителка с нещо атрактивно и потърсили съдействието на катедра „Транспортна и авиационна техника и технологии“, разказа деканът на Факултета по машиностоене и уредостроене доц. Христиан Панайотов.

След седмица подготовка и няколко репетиции, дронът  бил готов да отнесе милото послание до четвъртия етаж на училището. А 12Б не изневериха на традицията да придружат поканата със солидно количество шум и дим.

И макар внезапен порив на вятъра да провали първоначалния сценарий, преподавателката по английски език и класна на 12Б се трогна до сълзи и прие с удоволствие на 24 май да придружи абитуриентите на бала.

„Пловдивският технически университет винаги е подкрепял младите хора, тяхната инициативност и нестандартни идеи. Затова решихме да насърчим младежите от училище „Черноризец Храбър“ и с радост приехме да им помогнем“, сподели доц. Христиан Панайотов.

Авиоинженерът разказа, че дронът, носещ поканата е квадрокоптер от последно поколение, произведен от един от водещите специалисти в областта на малките летателни апарати. Съвременната технология е част от оборудването, използвано при обучението на студенти в специалност „Авиационна техника и технологии“ в пловдивския ВУЗ. В момента, там се подготвят близо 100  бъдещи авиоинженери в бакалавърска и магистърска степен. А  учебното заведение е доказан лидер в професионалното направление според националната рейтингова система на висшите учебни заведения.

Подобни статии

Top