12 години ще лежи зад решетките шофьорът, убил зам.-кметицата на Кричим и семейството й

10 години е присъдата на Борислав Писачев за катастрофата, две години допълнително ще лежи заради друга присъда

10 години затвор при първоначален общ режим е присъдата, която наложи Пловдивският окръжен съд на Борислав Писачев, който на Бъдни вечер през 2017 година затри цяло семейство от Кричим при катастрофа. Наказанието му е намалено с една трета, тъй като подсъдимият се призна за виновен и делото протече по съкратената процедура, без разпит на свидетели.

На 24 декември 2017 г. при жесток сблъсък на пътя Пещера-Пловдив товарният автомобил „Фолксваген“, управляван от Писачев, се блъсна челно в БМВ-то, управлявано от съпруга на зам.-кметицата на Кричим Нурждан Ристемова – Ерол. Ристемова, съпругът й и двете им деца – на 6 и 15 години загинаха при инцидента в близост до Йоаким Груево.

Припомняме, че тогава семейството пътувало към Пловдив, а зад волана на БМВ-то им бил съпругът на Нурджан – Ерол Шерифов. При челен сблъсък с малък камион, превозващ дърва, 15-годишното момиче на зам.-кметицата Шенай е излетяло от колата. Майката и двете й деца са издъхнали на място. Бащата почина по-късно в болницата.

Днес съдът призна за виновен шофьора на камиона. Според магисратите той е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на четиримата, като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества – амфетамин и кокаин, установени по надлежния ред – със съдебно-химическа /токсикологична/ експертиза на Военномедицинска академия – гр. София, и представлява особено тежък случай.

Окръжният съд лиши Писачев и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 13 години, считано от влизане на присъдата в сила.

Освен това магистратите постановиха той да изтърпи и още една двугодишна условна присъда, която му е била наложена по друго наказателно дело от 2016 година.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Подобни статии

Top