12 критични точки в Пловдив по време на бурята, най-зле – на гарата (ВИДЕО)

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов участва в Кризисния щаб в Пловдив

„Над 12 са били критичните точки в  Пловдив през изминалото денонощие“, съобщи на кратък брифинг пред сградата на ОДМВР-Пловдив министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Той пристигна под тепетата, за да участва в заседание на Кризисния щаб, сформиран снощи за преодоляване на последиците от проливния дъжд.

По думите на министъра положението е било най-опасно при управлението на НКЖИ на гарата. Там водата е била на косъм да залее електрическите табла и да изключи напрежението и ел.захранването по цялата жп-линия. „Справиха се отлично“, посочи Маринов.

„До 1.00 ч. ситуацията беше много критична. Тогава в Пловдив дойде главен комисар Николай Николов (директор на ГД ПБЗН б.р.)“, каза още министърът и благодари на всички от Кризисния щаб, които са работили през цялата нощ – районни кметове, областният управител, служители на пожарната и полицията.

Младен Маринов допълни, че не е вярвал, че Пловдив ще осъмне без проблеми и че хората ще могат спокойно да стигнат до работните си места.

Очакват се още валежи

„Очакват ни още валежи по прогноза, метеорологичните условия са такива, че това може да се очаква в цялата страна. Виждам, че има много добра организация в Пловдив, продължаваме да сме бдителни и готови за реакция”, каза още вътрешният министър.

Предстои да се възстанови управлението на бариерите по протежение на жп-линията. В момента там се работи на ръчен ръчен режим. Все още в града не работят и два-три светофарни уредби в Пловдив.

Предстои да се уточнят какви са щетите, те ще бъдат описани и възстановени. Оценките ще се направят от областния управител и кметовете.

„Не е обявявано бедствено положение, тъй като така са преценили, че на този етап не е необходимо. Хубавото е, че няма човешки жертви и щети и материалните щети са в рамките на нормалното за такъв вид бедствие. Наистина за кратко време изключително  големи количества валежи паднаха“, поясни министър Маринов. 

1 2

Подобни статии

Top