12 лева вход за Голямата базилика, ето и останалите ценови възможности

Предлага се и комбиниран билет, който да важи за общо посещение на Епископската базилика и Малката базилика

Ясна е цената на билетите за вход на най-новата туристическа и културна атракция в Пловдив – Епископската (или т.н.Голяма) базилика на Филипопол. Стойностите са предложени след анализ от страна на ОИ „Старинен Пловдив“ и трябва да бъдат утвърдени на общинска сесия в четвъртък. И така:

Възрастни посетители ще могат да разгледат обекта срещу 12 лева входен билет. 5 лева ще е входният билет за индивидуални посещения на ученици и студенти. 24 лева ще е стойността на фамилен билет, който ще важи за родители с деца от 7 до 16 години.

При организирани групови посещения над 10 души – входът ще е по 10 лева на човек, а при оргнизирани групови посещения на ученици и студенти – по 3 лева на човек.

Деца до 7 години, както и хора с инвалидност над 50% ще влизат безплатно.

Предложен е и комбиниран билет за посещение на Голямата базилика и Малката базилика, която се намира в непосредствена близост. Цените тук са както следват:

15 лева вход за възрастни, 14 лева на човек за организирани групови посещения над 10 души; 6 лева за ученици и студенти; по 5 лева на човек при групи от ученици и студенти над 10 души, а входът с комбиниран фамилен билет ще е 30 лева.

Припомняме, че откриването на Епископската базилика предстои, довършителните дейности са на абсолютен финал.

Подобни статии

Top