12 медала за каратистите на „Хамон“ - Асеновград от националното първенство в Шумен (СНИМКИ) - DC news

12 медала за каратистите на „Хамон“ – Асеновград от националното първенство в Шумен (СНИМКИ)

СК „Хамон“ стана клубът с най-много победи и купи на състезанието

Бойците на Спортен клуб „Хамон“- гр. Асеновград бяха безапелационни на провелото се тази събота национално първенство по карате в Шумен, като завоюваха 12 медала в шест категории и стана клубът с най-много победи и купи на състезанието.

„Повече от доволен съм от представянето на най-малките ни състезатели, тъй като те трябваше да играят при изключително голяма конкуренция и да преминат през огромен брой противници“ – каза треньорът на клуба сенсей Илхан Наимов.

Най-малкият медалист Адел Йовкова направи своя дебют на татамито по ката и успя да достигне до бронзов медал като остави зад гърба си и надви близо 30 състезатели в категорията момичета до 10 г.

Клубът има трима златни медалисти.

Двама от тях са Елена Каленицова и Стефан Карастоянов. Те станаха шампиони в категориите съответно за девойки и юноши. Представянето им бе технически блестящо и това им донесе категорична победа. Също при девойките трета стана Александра Бабайкова, а Елена завоюва и бронзов медал при жените.

В категорията за мъже и жени Джейхан Идриз и Венелина Симеонова също се качиха два пъти на почетната стълба и се окичиха с медали. Джейхан е третият златен медалист и шампион от състезанието в Шумен, който направи няколко тежки срещи при мъжете и достигна до финал. Той се окичи и с бронзов медал след представянето си по ката.

Венелина Симеонова направи своя дебют в кумите и след достойното си представяне се завърна със сребърен медал. Тя се качи втори път на почетната стълба, след като достигна до финал по ката и завоюва още един сребърен медал.

Джанет Идриз също игра при мъжете. След като доминира над няколко сериозни противника, успя да достигне до финал и да се окичи със сребърен медал.

Подготовката по карате е тежка и изисква пълно себеотдаване и редовно присъствие в залата. Това каза сенсей Наимов и допълни, че каратистите му продължават да тренират за предстоящото международно състезание през юни в Бургас за купа „Черно море“.

 

Подобни статии

Top