12 с коронавирус в Лудогорец, отмениха мача им за Купата!

Вратарят на Левски и националния отбор Ники Михайлов също е с COVID-19  и няма да играе за „лъвовете“

Бум на заразени с коронавирус в Лудогорец наложи отлагането на двубоя на разградчани срещу Спортист (Своге) от турнира за Купата на България.

Първоначално положителен бе Абел Анисе, както и 9 таланти от Лудогорец II. Днешните резултати обаче паказаха сериозна епидемия и в представителния тим.

„На база представени индивидуални PCR – тестове на състезатели и треньори от ПФК „Лудогорец 1945“ Рз,  Медицинската комисия при БФС констатира, че с положителен резултат за Covid-19 са 12 професионални футболисти с трудови договори. Предвид горното, съгласно решение на ИК на БФС поради карантинирани над 10 състезатели с професионални договори на ПФК „Лудогорец 1945“ Рз, срещата от 1/16 финалите за купа България между отборите наФК „Спортист 2009“ Своге – ПФК „Лудогорец 1945“ Рз насрочена за 12.11/четвъртък/2020 г от 13.30 часа се отлага“, съобщиха от Спортно техническата комисия към БФС.

Николай Михайлов пък е поредният футболист на „Левски“ с положителен тест за коронавирус.

Стражът бе на лагер с националния ни отбор, но след като резултатът от пробата е станал ясен, е напуснал базата в Бояна и ще влезе в 14-дневна карантина.

Михайлов става 14-ия играч на Левски с положителен тест за  COVID – 19, което със сигурност го изважда от мача с ЦСКА, за който „сините“ настояват да бъде отложен.

Националният ни селекционер Георги Дерменджиев пък засега остава на разположение единствено с Мартин Луков и Иван Караджов, но се очаква да бъде викнат и трети вратар.

Така Михайлов става поредният футболист, който ще пропусне мачовете с Гибралтар, Финландия и Република Ирландия, наред с Кирил Десподов, Пламен Илиев, Георги Костадинов, Тодор Неделев, Антон Недялков и Исмаил Иса.

Подобни статии

Top