12 се борят за тричленния борд на директорите на Летище Пловдив - DC news

12 се борят за тричленния борд на директорите на Летище Пловдив

Сред тях са бивши и настоящи директори и бизнесмени

12 са кандидатите да управляват Летище Пловдив, допуснати на конкурса, обявен от Транспортното министерство за управата на аеропорта. От тях трима души трябва да бъдат избрани в Борда на директорите на терминала.

За представители на държавата са допуснати юристът Михаил Благомиров, Христо Ханджиев – бивш директор на сигурността и директор на летище София, бившият кмет на община „Родопи“ и бивш директор на летището Пламен Спасов, Андрея Андреев – също бивш директор на аеропорта, Величка Господинова, Петко Златев – бивш търговски директор на софийското летище, сегашният шеф на летище Пловдив Красимир Пешев, Миглена Александрова и бившият финансов директор на БДЖ Филип Алексиев.

Някои от изредените вече кандидати са подали документи и за независими членове на борда на директорите. Към мераклиите да станат независими членове влизат също Тодор Шопов – член на борда на Летище Пловдив, бившият член на управителния съвет Владимир Зайков и Виктор Налбантов – бизнесмен.

Сред допуснатите не е сегашният председател на борда Дойчин Ангелов. Утре той дава пресконференция, на която цитирам: „ще изнесе скандални данни относно провеждането на конкурс в търговските дружества в системата на Министерство на транспорта, които касаят ръководни длъжности на летищата в София и Пловдив“.

Ангелов не е допуснат, тъй като критериите за конкурса са променени и той не отговарял на условията за образователен ценз. Дойчинов е подал жалба в Административен съд Пловдив.

Министерство на транспорта е публикувало списъците с допуснатите кандидати до конкурсите за избор на членове на органите за управление и контрол в публичните предприятия, чийто принципал е ведомството. Сред тях са Летище София, Холдинг БДЖ и „Транспортно строителство и възстановяване“.

Подобни статии

Top