121 участници се включиха в състезанието по триатлон-дуатлон за ”КУПА-ПЛОВДИВ- 2020”

Надпреварата се проведе в парк „Лаута“

За първи път парк „Лаута“ в пловдивския район „Тракия“ домакинства десетото   издание на състезанието по триатлон-дуотлон за „КУПА-ПЛОВДИВ -2020”, което се проведе на 01.11.2020 г.

Организатор беше  Спортен клуб по триатлон ”Три-екстрийм” Пловдив   със съдействието на Община Пловдив, кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров.

Състезанието се проведе при отлични условия и организация в парк „Лаута“ по всички изисквания  и наредби на Министерство на спорта и физическата култура на Република България и заповедта на Министъра на здравеопазването в извънредната обстановка. Отчитане на времената и класирането се извършви с електронна система в  двата  етапа  на състезанието. Осигурени  бяха медицинско присъствие и линейка, спасители, охрана на трасето и др.

В състезанието  участваха състезатели по триатлон от цялата страна.

При най-малките имаше участници – деца, които просто се радват да спортуват. Парк” Лаута”, дава възможност за провеждане на състезания от този род  както за тренирали състезатели, така и за граждани,включително деца, които желаят да водят здравословен начина на живот и да спортуват в ежедневието си. Състезанията по триатлон и дуатлон се радват на  голям интерес  от граждани и деца от цяла България.

На състезанието присъства Председателят на Българска Асоциация по триатлон към Министерство на младежта и спорта, който даде висока оценка на организацията и връчи медалите и наградите на победителите.

Проведоха се  три старта старта в седем възрастови групи от пълнолетни до родени през 2016г. и по-малки  от Пловдив, Плевен, Русе, Пазарджик, Асеновград, Стара Загора, Карлово, Баня и др. За десет години в  състезанията по триатлон и дуатлон  на СК ”Три-екстрийм”   е имало участници от Македонска федерация по триатлон, Сърбия, Русия, Италия, Ел Салвадор, САЩ, Унгария, Бразилия, Украйна, Гърция и Турция, но поради извънредната ситуация в това състезание няма международно участие.

1 2

Подобни статии

Top