128 тенисисти от 17 страни на „Plovdiv Cup 2019“

Състезанието е от втора категория на ITF за юноши и девойки до 18 години

128 тенисисти от 17 страни от всички континенти ще участват в 15-то издание на международния турнир по тенис за юноши и девойки до 18 г. „Plovdiv Cup“, съобщи президентът на домакините от ТК Локомотив (Пловдив) и вицепрезидент на Българската федерация д-р Георги Крумов.

Състезанието, което е от втора категория на календара на ITF, се провежда с подкрепата на верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ в Пловдив и на техния собственик – пловдивския предприемач доц. д-р Невен Енчев.

Спортният директор на ТК Локомотив (Пловдив) Дора Рангелова посочи, че турнирът започва на 14 април на кортовете на клуба и ще завърши на 21 април. Финалът при девойките е на 20 април от 10 ч., а на следващия ден по същото време ще се състои двубоят за първото място при момчетата.

Турнирът ще бъде много сериозен – в него ще премерят сили талантливи тенисисти с голямо бъдеще. При юношите начело е Холгер Витус Руне (Дания), заемащ 25-о място в Световната ранглиста, а при девойките с най-предно класиране е представителката на Израел Шавит Кимчи, която е на 55-о място в Световната ранглиста.

Всички най-добри българи от тази възрастова група ще участват в престижното състезание. Сред тях са пловдивчаните Катя Димитрова, Алекс Ганчев и Янаки Милев.

„Щастлив съм, че превърнахме турнира в запазена марка на пловдивския и българския тенис и чрез него даваме път на млади състезатели. Признателен съм много за постоянната подкрепа на верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ и на доц. Енчев, които ни помагат от години за организацията на състезанието. Благодарение на това спомоществователство „Plovdiv Cup“ много бързо се изкачи от пета до втора категория на ITF“, заяви д-р Крумов.

Той припомни, че лечебните заведения и Локомотив (Пловдив) съдействат и на деца с увреждания да тренират тенис, приобщавайки ги по този начин към спорта и обществото.

„В първите години най-важната мотивация да помогна на турнира беше приятелството ми с д-р Георги Крумов. По-късно се запознах и със спортния директор на ТК Локомотив Дора Рангелова, с която също работим чудесно. Браво на организаторите на състезанието, които полагат големи усилия да реализират своята благородна идея – да привлекат повече деца към тениса. Мотивират ги да се развиват не само като спортисти, а и като нахъсани млади хора и успешни личности“, заяви доц. д-р Невен Енчев.

Подобни статии

Top