129 години чества Военна болница в Пловдив

Ще бъде осветен новия компютърен томограф

129 години от създаването си ще отбележи днес от 16.00 часа с тържествен водосвет на новия си 16-срезов компютърен томограф пловдивската Военна болница (МБАЛ-Пловдив към ВМА). Това съобщиха от пресцентъра на Военно-медицинска академия.

На откриването, което ще се състои в диагностично-консултативния блок на болницата (ул. Петко Д. Петков), ще присъства ръководството на ВМА начело с бригаден генерал проф. д-р Венцислав Мутафчийски.
Поканени са също представители на Министерство на отбраната, Министерство на здравеопазването, Община Пловдив и военни формирования.

Военна болница-Пловдив е едно от най-старите

лечебни заведения в страната. Изминало дълъг и сложен път на развитие, днес лечебното заведение е отворено не само за военнослужещите и цивилни служители на Въоръжените сили, но и за всички граждани.

Своя разцвет болницата достига през 80-те години на миналия век, когато се утвърждава като една от най-предпочитаните в региона. Тогава в нея се лекуват годишно около 8 500 пациенти, извършват се над 800 тежки операции, а през поликлиниката са преминавали над 120 000 души.

В момента МБАЛ-Пловдив към ВМА обслужва около 12 000 военнослужещи и цивилни служители от системата на Министерство на отбраната.

Въпреки големия брой лечебни заведения в региона, болницата успява да задържи водещите си позиции, благодарение на професионализма на работещите в нея, както и благодарение на доброто отношение и грижи към пациентите.

Подобни статии

Top