13-годишна пловдивчанка с три медала (СНИМКИ)

Два златни и един бронзов медал донесе за България 13-годишната пловдивчанка – Елия Тодорова.

Талантливата Елия от „Арт Войс Център“ – Пловдив, представи България на  Международния фестивал „Рига Симфони“ в Латвия, който се проведе от 3 до 7 декември в столицата Рига. Тя завоюва общо три медала – два златни и един бронзов.

Конкуренцията бе оспорвана – изпълнители от 35 държави от цял свят,  участва в 3 различни, вокални номинации, съгласно регламента на фестивала.

„Рига Симфони“ е фестивал с богата и дългогодишна история, събиращ талантливи певци от цял свят на възраст от 5 до 25 години.

Елия получи покана да участва, след като спечели 1-во място и златен медал на конкурса „Кръстопът на музите“ София, организиран от Арт компания „ Нови звезди“, които бяха и ръководители на българската делегация в Рига.

Като единствен представител на Пловдив, Елия и нейния вокален педагог Руми Иванова, получиха преди заминаването си рекламни материали на Пловдив от фондация „Пловдив 2019“, с които да представят бъдещата Европейска столица на културата през 2019, на срещата с кмета на Рига и посещението си в Рижката дума – местния парламент.

Елия Тодорова участва в конкурсната програма в три различни, вокални номинации:

  • оригинална песен – „ Рапсодия“ на Румен Бояджиев;
  • фолклор – Вода“ на Елица и Стунджи
  • световен хит – „ Highway to hell” на AC/DC

С изпълнението си на песента „Вода“, Елия получи от съдиите само една оценка 9.5, като  всички останали дадоха максималните 10. Със същата песен, тя вдигна на крака публиката на големия Гала концерт в прекрасната зала „Северно сияние“, който бе излъчен директно по Латвийската телевизия.

Подобни статии

Top