13 679 пловдивчани гласували до 10 часа - DC news

13 679 пловдивчани гласували до 10 часа

Избори в Пловдив

Избирателната активност в Пловдив нараства пропорционално с напредването на деня. По данни на Община Пловдив в 8 часа сутринта тя е била 2.26% и се е удвоила до 10 часа на 4.42%. Най-много са гласувалите в район „Южен“, а най-малко – в „Източен“.

13 679 пловдивчани са пуснали гласа си до 10 часа в Пловдив, съобщи председателят на районната избирателна комисия Деница Чингарова. Това е два пъти по-малко в сравнение със същия час на предишните парламентарни избори – на 12 май, миналата година.

Три устни сигнала за нарушения в изборния процес са получили в комисията. Най-сериозен се оказал този за пловдивската Арман махала, където срещу професионалната гимназия по текстил е бил опънат транспарант на една от партиите. Той съдържал името на съответната партия и номерът, с който трябва да се гласува.

Застъпникът на съответната партия е бил предупреден и е премахнал плаката. Вторият сигнал е бил за продажба на гласове в гимназията по транспорт. Представители на една от партиите са съобщили, че застъпници записват гласоподаватели на списък, след като са гласували и им дават пари. Проверката показала, че такова нещо няма.

Последният сигнал, проверен от Районната избирателна комисия е бил за струпване на много хора, говорещи на чужд език пред училище „Найден Геров“ в Столипиново.

 

Подобни статии

Top