13 отбора ще покажат сръчност и умения за защита от бедствия и пожари

Победителите представят областта в Националния етап на състезанието

ХХ-то  Областно ученическо състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”- Пловдив 2019 ще се проведе днес в Центъра за обучение за защита при бедствия в Пловдив. В него ще вземат участие 13 отбора.

Ученици показаха как да се защитават при бедствия по време на ученическо състезание (СНИМКИ)

Състезанието ще протече на два етапа. Първият етап включва проверка на теоретичните знания на учениците чрез решаване на тест. Във втория отборите  участват в състезателни игри в четири учебни центъра: „Защита при бедствия”, „Защита при промишлени аварии”, „ Пожарна безопасност”, „ Оказване на първа помощ”, в които участниците демонстрират практически умения, сръчност, съобразителност и бързина.

В практическите етапи отборите изпълняват задачите за време, което се натрупва до последното изпитание. Децата трябва да покажат уменията си при поставяне на противогаз, както и правилни действия за защита при бедствия и промишлени аварии, оказване на първа помощ по зададена ситуация и работа с кофпомпа. Тези им действия ще са оценявани от жури, включващо представители на РД „ПБЗН”, Областния съвет на БЧК-Пловдив и общински служители.

Отборите ще получат грамоти за участие, а класиралите се на първите три места – купи, медали и материални награди. Победителите ще представят област Пловдив на Националния етап на състезанието.

Подобни статии

Top