13-сантиметрова миома  отстраниха по безкръвен път в пловдивска болница 

Лапароскопските операции се смятат за най-добрия метод за възстановяване след оперативна намеса

13-сантиметрова миома отстраниха в болница „Селена“ с безкръвна операция. Интервенцията за премахването на локализираното на изключително трудно място туморно оброзувание, д-р Даниел Ставрев заедно с д-р Илко Ненев извършиха за 41 миути. Пациентката е 51-годишната Дияна от Ямбол. В момента е в отлично състояние и ще бъде изписана след 3-дневен престой в лечебното заведение.

Дияна потърсила гинеколог след като получила обилно кървене с продължителност повече от две седмици извън периода на редовния меструален цикъл. Прегледът установил наличието на миомен възел и необходимостта да бъде отстранен максимално бързо.

Лекарите имали съмнения дали хистеректомията ще може да се осъществи по ендоскопски път. Д-р Даниел Ставрев взел решението за безкръвната операция тъй като лапароскопските операции се смятат за най-добрия метод за възстановяване след оперативна намеса. Те позволяват и по-прецизна работа, и по-ефективно лечение. При самите интервенции няма следоперативна болка, а болничният престой е сведен до минимум.

Най-трудното във възстановяването след операцията Дияна споделя, че е престоят в болницата. Часове след интервенцията жената се чувства напълно добре и вече е готова да се прибере в уюта на своя дом.

На снимката: Часове след операцията, 51-годишната Дияна Колева е готова да се прибере в къщи.

Подобни статии

Top