130-годишен юбилей отбеляза гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ в Асеновград (СНИМКИ)

С тържествен концерт гимназия „Св.Св. Кирил и Методий“ чества 130 години от създаването си.

Празникът  се състоя в читалище „Родолюбие”. Възпитаниците на училището бяха подготвили богата програма, достойна за големия юбилей.

Зрителната зала бе пълна с ученици, родители и гости. На юбилея бяха поканени и пенсионирани учители и директори на училището да споделят заедно общия празник.

Специален поздрав отправи кметът на града д-р Емил Караиванов.

„Просветната история на Асеновград е белязана да бъде ярка, дълга и паметна. Институцията, която днес е част от живота ви, има знаменателен принос за това. Вашето училище е живото доказателство как устремът към знание, желанието да обучаваш като учител, да учиш като ученик и да съпреживяваш като родител е сред най-ценните достойнства на един град, семейство, общност.“

Училището получи грамота за постигнати високи резултати в образователно-възпитателния процес, а сегашният директор на гимназията Мая Краева  беше удостоена с дървена пластика, като подарък от Общината.

СУ „Свети свети Кирил и Методий“  е модерно училище, наследник на Първото трикласно училище в града, трансформирано през годините в прогимназия, основно училище, държавно училище.

През 1990 година става средно общообразователно училище, а днес има заслужен статут на иновативно училище, присъден му от Министерски съвет на Република България.

От класните стаи на тази асеновградска образователна институция са тръгнали хиляди таланти от всяко поколение.

 

Подобни статии

Top