1300 дължат „такса куче“ на община Пловдив

Те все още не са заплатили в съответната районна администрация дължимите 30.00 лв. годишна такса

Обобщена справка от общинския електронен регистър на домашните кучета показва, че 1300 притежатели на домашни кучета, отглеждани в Пловдив, все още не са заплатили в съответната районна администрация дължимите 30.00 лв. годишна такса за своя любимец. Важно е да се знае, че една от категориите кучета, освободени от т.нар.“такса куче“, са кастрираните кучета.

Припомняме на пловдивчани, че средствата от тази такса се събират по реда на Закона за местни данъци и такси и се влагат обратно в дейности по реализиране на мероприятия за овладяване популацията на уличните кучета, както и за провеждане на редица кампании в полза на домашните животни в Пловдив.

Припомняме също, че на 10-ти декември приключва кампанията за 2019-та година по подпомагане кастрацията на домашни кучета и котки.

Не по-късно от тази дата, собствениците на домашни кучета и котки, които са получили талони за отстъпка от стойността на манипулацията „кастрация на куче/котка“, трябва да заявят и реализират самата манипулация.

Партньори на Община Пловдив в тази инициатива са и няколко ветеринарни клиники, в които може да се използват талоните за отстъпка.

 

Подобни статии

Top