131 глоби в Асеновградско за шофьори-нарушители при масирана акция на КАТ

Нарушенията повече от проверените шофьори

Засилен пътен контол бе осъществен в събота на територията на РУ – Асеновград, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив. Акцията по безопастност на движението е проведена от служители на пловдивския сектор „Специализирани полицейски сили“ за времето от 8.00 ч. до 20.00 ч.

Проверени са 155 души и 152 моторни превозни средства. Констатирани са 174 нарушения на Закона за движение по пътищата, издадени са 103 акта и 28 глоби с фиш.

В хода на операцията са засечени 9 неправоспособни водачи и още толкова, които са ползвали мобилен телефон по време на движение, без необходимото устройство.

65 са случаите на непоставен обезопасителен колан в автомобилите, а четирима мотористи са били без каски.

Под въздействие на алкохол над 1,2 промила е засечен един шофьор, 6 са били с отнети шофьорски книжки заради неплатени глоби, а 35 – с нередовни пътни документи.

Установени са по 4 моторни превозни средства, нерегистрирани по надлежния ред, с прекратена регистрация и с изменена конструкция.

13 автомобила не са били преминали през годишен технически преглед, 5 са били технически неизправни и същия брой – без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

Допълнително екипите са съставили и 16 акта за установени нарушения по Закона за българските лични документи.

Образувано е едно досъдебно производство и четири предварителни проверки.

Подобни статии

Top