14-годишният Ники захвърли патерици заради стрийт фитнес (СНИМКИ и ВИДЕО)

11106239_10203548688428821_748917253_n

14-годишният Николай Георгиев, който страда от детска церебрална парализа, бе един от най-малките участници в  състезанието по уличен фитнес за купата на район „Южен”. Турнирът се проведе днес на фитнес площадката в парк „Георги Кондолов” под патронажа на кмета на район „Южен“ Валентин Василев.

Ники бе и първият участник в състезанието. Той демонстрира пред състезателите перфектно изпълнени набирания и лицеви опори. „Това е първото ми такова състезание, но се надявам да има и други“, каза пред  DCNEWS Николай. Възпитаникът на Търговската гимназия се придвижваше съвсем сам из площадката и отказваше всякаква помощ от батковците от клуб ”Athletic type force”, които искаха да му помогнат. За това той получи възхитените адмирации на публиката.

„Ще помагаме на Ники да добие добра форма, защото това е важно за общото му състояние“, обясниха от клуба. Те са организатори на състезанието и главните инициатори за построяването на 6 фитнеса на открито в район „Южен“.

Над 70 участници от цялата страна се включиха в спортната надпревара, която премина под надслов „Спортувай – бъди промяната!“ Сред тях бяха и 5 момичета. В продължение на няколко часа всички демонстрираха уменията си в набиранията с нормален надхват, кофички, скок – дъга и лицеви опори.  Целта бе да се проверят индивидуалните умения на всеки един от участниците по отношение на базовите силови упражнения, като най-важното беше всяко от тях да бъде изпълнено правилно.

На състезанието участниците събираха в касичка средства за  22-годишния Демир Василев. Момчето е техен приятел и е пострадало при катастрофа с мотор в края на миналата година. Оттогава е в кома, но лечението му е много скъпо и така младежите се опитват да подпомогнат семейството му.

Организаторите от район „Южен“ бяха подготвили награди. За първите три места при жените и мъжете имаше купи и смартфони, а за най-малките участници също бяха приготвени награди.

Кметът на „Южен“ Валентин Василев бе на събитието със съпругата и двете си деца.  „Фитнесите на открито, които сме построили, са сред най-посещаваните места в района и се надяваме тази година и догодина да построим още“, коментира районният кмет. По думите му така децата и младежите ще могат да излязат навън, на въздух, да растат здрави и да не стоят непрекъснато пред компютрите и в задимените и задушни помещения. „Надявам се догодина и синът ми да се включи в подобно състезание“, допълни Василев.

 

 

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top