14-годишният с опасно селфи вече не е в реанимация

14-годишното момче, пострадало при опит за екстремно селфи на гара Филипово, е изведено от реанимацията на Клиниката по изгаряния. Това съобщи днес д-р Красимир Янев от УМБАЛ „Свети Георги“. Опасността за живота на Добрин Добрев е значително намаляла и той е настанен в стационара на клиниката, обясни лекарят.

Днес е била направена втората хидротерапия на момчето под обща анестезия. Предстои му раздвижване по индивидуална рехабилитационна програма, а до края на месеца ще му бъдат направени още няколко превръзки и обработка на дълбоките изгаряния с хирургични методи.

Припомняме, че 14-годишният Добрин, който пострада на 10 февруари при екстремно селфи върху ж.п. вагон на пловдивската гара „Филипово”, има амнезия. Момчето не помни абсолютно нищо от случилото се.

Седмокласникът от СОУ „Пейо Кр. Яворов” e бил ударен от 25000 волта ток, в резултат на което паднал от вагона.  Той отишъл на жп-линиите с приятели  на 10-ти февруари около 16.30 часа. Момчетата избрали място, доста отдалечено от сградата на гара Филипово.  Те се покатерили отгоре на товарните вагони, за да се снимат и после да постнат снимките във Фейсбук.

Когато 14-годишният Добрин се качил, го ударила волтова дъга от контактната мрежа. При падането той ударил и главата си, а получил и силни изгаряния по тялото. При вида на раненото момче един от приятелите му се развикал за помощ.

Веднага бил повикан екип на Бърза помощ, който откарал Добрин в Клиниката по изгаряния на УМБАЛ „Св. Георги”. Оказало се, че момчето е с 55% изгаряния и има открита рана по главата.

Според съученици на момчето, Добрин обичал екстремните изживявания. Така те се заразили и от последната мода – на екстремни селфита.

Подобни статии

Top