14 341 лева приходи от платеното паркиране в Асеновград

Приходи от платеното паркиране в Асеновград

14 341 лева са приходите от Зоната за платено паркиране в Асеновград до момента. Средствата се оползотворяват за поддържане на маркировката в зоната, за възнаграждения на инспекторите и други нужди на дейността.

Това съобщи днес за DCnews управителят на „Инспекторат паркинги и гаражи“ към Община Асеновград Нуретин Тасим. Той уточни, че процедурата за репатриращ автомобил е финализирана.

Вече е избрана фирма изпълнител. В момента следва етапът за сключване на договор с нея. Също скоро се очаква и доставянето на паяка. Предварително са предвидени места за изграждане на наказателен паркинг, където да се извозват репатрираните автомобили.

„За целта се обмислят два варианта. Засега, обаче, няма да ги назовавам, тъй като все още сме в етап на преговори и обсъждане кое ще е най- подходящото място да се изгради наказателен паркинг. Когато бъде взето окончателното решение за това, ще го оповестим официално.“, допълни Тасим.

Той припомни, че е сключен договор и с фирма за sms- паркирането в Асеновград. В момента тече процедура по заявяване на номер. Изчаква се операторът да го одобри. Това трябва да се случи в 30- дневен срок от заявяването.

В тази връзка, Нуретин Тасим обясни, че всички служители, които са общо 15 на брой, ще бъдат обучени да проверяват и да контролират осъществяването на sms-паркирането в Асеновград.

Подобни статии

Top