14 години затвор за убиеца на Милена от Куртово Конаре

450 хил.лв. кръвнина трябва да плати убиецът на близките на Милена

27-годишният Илиян Рангелов, който уби годеницата си Милена Динова в Пловдивското село Куртово Конаре, ще лежи 14 години в затвора при първоначален строг режим. Това реши преди минути пловдивският окръжен съд.

Убиецът ще трябва да плати и общо 450 хиляди лева кръвнина на близките на убитото момиче- майката, бащата и брат й.

Доживотна присъда поиска прокурорът по делото, но съдебният състав, председателсван от съдия Христо Симитчиев, не прие доводите на държавното обвинение, че убийството е извършено с особена жестокост. Магистратите потвърдиха и задържането под стража на подсъдимия.

Нито дума не казаха на излизане от залата близките на Рангелов. Почернената майка на Милена Динова обаче беше категорична, че ще обжалва присъдата пред Апелативния съд. От прокуратурата пък засега все още обмислят дали да протестират наказанието.

Почернената майка на Милена: Дано видим убиеца осъден!

Припомняме, че Илиян Рангелов уби годеницата си Милена на 28 декември 2016 година пред дома им в село Куртово Конаре.

Днес в съда бе разпитана оперативната работничка от отдел „Убийства” към Главната дирекция „Национална полиция” Десислава Льольова. На предишното заседание Рангелов твърдеше, че именно тя го е принудила да признае, че той е извършителят, както и му е диктувала какво да каже в показанията си.

Убиецът на хубавата Милена: Дадох фалшиви самопризнания

Пред съда тя разказа, че на 29 декември 2016 година е била командирована в Куртово Конаре, заедно със свой колега. Веднага щом е влязла в дома на Илиян Рангелов й направило впечатление, че това е изключително поддържана и чиста къща, навсякъде е имало снимки на двамата – Милена и Илиян, с надписи на английски „Любов”. По време на беседата, която са провели тя и нейни колеги с Илиян, е станало ясно, че той е абдикирал от предстоящата сватба.

„По време на разговори с колежки на момичето те разказаха, че е имало много ревност от страна на Илиян към годеницата му. Той разказа, че след като е бил извикан от колеги на Милена, е излязъл, видял е трупа, върнал се е в дома си, взел е одеяло, в което е завил тялото. От дългогодишния си опит като криминалист знам, че когато убиецът е близък с жертвата, след извършване на престъплението той полага грижи за нея, защото по този начин изкупва вината вътре в себе си. Не му направи впечатление това, което му казах – че на нея й е студено така или иначе, защото тялото е било положено върху павета”, разказа Льольова.

Според нея, докато говорили с Илиян, разбрали, че той е много ревнив. Оперативната работничка беше категорична, че не е оказвала никакъв натиск спрямо убиеца – нито физически, нито психически.

Убиецът на Милена: Сега ще видиш кой ще оставиш сам (СНИМКИ И ВИДЕО)

Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана  в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Подобни статии

Top