14-годишен изнудвал бившето си гадже с тяхно интимно видео в Пловдивско (ВИДЕО)

Момичето стигнало до мисли за самоубийство

14-годишна от малко населено място в Пловдивско изпадна в жестока депресия, след като бившето й гадже публикува видеоразговор помежду им с откровени кадри в социалните мрежи. Случаят е от тази година и тийнейджърът се опитал да отмъсти на бившата си любима за това, че са скъсали.

За казуса разказа адвокат Милена Кадиева от пловдивската фондация „Джентър алтернативи“, тъй като се е наложило да се стигне до тяхната намеса.

Двете деца били много влюбени, но след раздялата им, момчето решило да се подиграе с момичето в интернет и качило тяхното видео. Това довело момичето до отчаяние и тежка депресия. Девойката дори обмисляла да се самоубие. Заради това било потърсено съдейтсвието на фондацията, която се намесила.

От „Джендър алтернативи“ са уведомили ГДБОП и прокуратурата, за да бъде свалено видеото от социалните мрежи. Впоследствие деският психолог на неправителствената организация е започнал работа с момичето, като така се е стигнало до сериозно подобрение в състоянието му.

Сега тийнейджърката вече не смята да се самоубива, а е готова да продължи живота си и обучението си в същото училище, в което са били заедно с бившето си гадже.

Според  адвокат Кадиева все по-често явление е изнудването чрез еротични снимки и видеа в социалните мрежи. Изнудвачите в повечето случаи са момчета, като агресията им е насочена и към момичета, и към други момчета.

„Децата споделят, че не гледат телевизия и не слушат радио, а живеят в социалните мрежи“, добави Милена Кадиева.

Пресконференция на фондация "Джендър алтернативи" за проект #HITproject

Пресконференция на фондация "Джендър алтернативи" за проект #HITproject

Публикувахте от DCnews Новини от Пловдив и региона в Сряда, 21 октомври 2020 г.

Подобни статии

Top