14-годишен си хвърли фаса, глобиха баща му (ВИДЕО)

Спипаха и 13-годишен да пие бира в Капана

Баща отнесе 50 лв. глоба заради хвърлен фас от 14-годишния му син в Пловдив. Случката се разиграла вчера в Ядрото на кв. „Капана“, съобщи шефът на общинското предприятие „Чистота“ Иван Стоянов, който лично спипал момчето и негов приятел, докато пиели бира и пушели цигари.

„Бяхме там с екип от служители, защото беше много замърсено и надраскано. Попаднахме на две момчета – едното пушеше, другото пиеше бира. След като едното си хвърли фаса на земята, повикахме Общинска полиция“, разказа Стоянов.

Оказало се, че момчето-нарушител е едва на 14 години. Полицаите извикали баща му, а от „Чистота“ глобили родителя с фиш в размер на 50 лв.

При проверката се разбрало, че другото момче, което пиело бира, все още е малолетно и няма навършени 14 години. Неговите родители също били уведомени от полицията.

„Това е най-фрапиращият случай, на който сме се натъквали напоследък“, поясни Иван Стоянов. По думите му все по-често се налагат глоби за хвърлени фасове, като за дисциплиниращ ефект глобата за нарушителите е в максималния размер за фиш – 50 лв.

3-4 случая на глобени шофьори, които си хвърлят фасовете през прозореца, са засечени от мобилните екипи на комуналното предприятие. 10 от автомобилите са оборудвани с видеорегистратори, чрез които се документират подобни нарушения. След като е установено нарушението, от „Чистота“ изпращат писмо на Общинска полиция, а оттам съдействат за откриване на нарушителите, на които се съставят актове.

За три месеца служителите на „Чистота“ са съставили над 70 фишове и актове за различни нарушения, свързани с наредбата по управление на отпадъците. Най-често глобите са били в размер на по 50 лв. за изхвърляне на отпадъци на нерегламентирани места – около съдовете за смет, за това, че боклуците не се събират разделно и др.

Подобни статии

Top