14 са задържани при акцията в Пещера и околните села, ето за какво

Иззети са близо 700 антични монети и ценни предмети, 625 г марихуана и близо 300 патрона

14 лица са задържани при Специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност на територията на Пазарджишка област, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив. В нея взеха участие над 100 полицейски служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР – Пазарджик, районните управления на МВР в гр. Пещера, гр. Пазарджик, гр. Септември, сектор „Пътна полиция“ и Дирекция „Жандармерия“. Акцията се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Пазарджик.

Както вече DCNEWS съобщи, на място пристигнаха също главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР – гл. комисар Ивайло Иванов.

Иван Гешев: Проверяват се 14 от най-големите приватизационни сделки на прехода (СНИМКИ/ВИДЕО)

До момента за срок от 24 часа по Закона за МВР са задържани 14 лица на територията на гр. Белово, гр. Ветрен, гр. Пазарджик и селата Капитан Димитриево, Габровица, Мененкьово, Мало Конаре, Динката и Алеко Константиново.

В хода на полицейските действия са открити и иззети близо 700 антични монети и предмети и три металотърсача, както и 625 грама марихуана, 26 растения с канабис, две незаконни пушки и близо 300 патрона от различен вид и калибър.  При проверки в жилища и автомобили полицаите са открили саморъчно направени цигари и тютюн без бандерол, както и 130 литра безакцизен алкохол.

Сред задържаните е и криминално проявен рецидивист.

За него е установено,че е автор на две противозаконни отнемания на леки автомобили и кражба на сумата от 1 060 лева от търговски обект в гр. Пещера.  По случая са работили съвместно полицейски служители от районните управление в гр. Пазарджик и гр. Пещера. Той е засечен да управлява откраднатия автомобил, марка  „Пежо“ – с концентрация на алкохол в кръвта от 1,78 промила и под въздействието на наркотични вещества.

До момента екипите на „Пътна полиция“ и „Охранителна полиция“ съвместно със служители от Дирекция „Жандармерия“ са извършили проверки на 675 моторни превозни средства и 734 лица. За констатираните нарушения са съставени 107 акта и 121 фиша.

В момента Специализираната полицейска операция продължава на територията на Пазарджишка област.

Подобни статии

Top