14 се борят за кмет на Пловдив, 1395 гласуват за първи път

Пловдив избира кой ще го управлява през следващите 4 години.

14 са кандидатите, които се борят за кметския стол под тепетата, 24 са партиите и коалициите, които участват с общински листи в днешния вот. 16 партии пък са издигнали свои кандидати за кметските места в районите.

292 148 са избирателите по списък, които имат право да гласуват на днешните местни избори, съобщиха за DCNEWS от Общинската избирателна комисия. Те ще могат да гласуват в общо 476 секции, от които 4 са подвижни, а 12 са сформирани в болниците и една Затвора Пловдив.

1395 са навършилите пълнолетие младежи, които ще могат да упражнят правото си на глас за първи път на тези избори в Пловдив. Това са младежите, които са станали пълнолетни в периода от изборите за Европарламент през май досега, съобщиха от община Пловдив.

Припомняме, че изборният ден започна точно в 6.00 ч. и ще приключи в 20.00 ч. Ако пред секциите все още има желаещи да гласуват, те ще бъдат поканени да направят това до 21.00 ч.

След края на изборния ден и приключване на броенето на бюлетини, членовете на СИК ще бъдат транспортирани с осигурен от общината превоз до палата №3 на Международния панаир. Там се помещава Общинската избирателна комисия, която ще приема и обработва протоколите на секционните комисии.

Подобни статии

Top