14 станаха новите заразени от новото огнище в Пазарджик

4 нови случая са доказани през нощта

Ново огнище на коронавирус е регистрирано в Пазарджик. 14 работници от най-големия завод за авточасти „Костал“ в града са с COVID-19, съобщава NOVA. Случаите на положителни проби са установени след масово тестване в завода.

Заразените са на възраст между 22 и 58 години. Сред тях има хора от град Септември и от няколко близки на Пазарджик села.

„Действително до снощи заразените бяха 10. Тази нощ обаче още четири лица са показали положителен резултат. Това съобщиха от лабораторията в Пловдив. Новите доказани проби са на двама души от Пазарджик, и по един от Пловдив и Смолян”, информира директорът на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова.

Тя посочи още, че състоянието на заразените е добро. Още снощи е започнало издирването на контактните им лица.

„Бяха издирени близки и познати, с които те са общували. От завода поеха ангажимент да ограничат броя на контактните лица”, допълни д-р Петрова.

Заводът няма да бъде затварян. „На този етап считаме, че е добре да бъдат ограничени само линиите, на които се намират положителните лица. Да бъде извършена качествена текуща и впоследствие крайна дезинфекция”, уточни директорът на РЗИ-Пазарджик.

Източник: NOVA
Снимка: bTV

Подобни статии

Top