144-та годишнина от Освобождението на България честват в Асеновград - DC news

144-та годишнина от Освобождението на България честват в Асеновград

„Гласът на България“ Петя Панева – гост на честванията за 3-ти март

Община Асеновград отбелязва Националния празник на България – 3-ти Март. Асеновградчани ще честват 144 години свобода с тържествена програма.

Точно в 11:00 ч. в двора на храм „Свети Димитър” в града ще се проведе панихида в памет на загиналите за Освобождението на България. Веднага след това, ще бъдат поднесени венци и цветя на гроба на прапоршчик Вишняков. Половин час по-късно, от 11:30 ч., пред НЧ „Родолюбие” ще се проведе военен ритуал по издигане на националния флаг. А слово пред съгражданите си ще изнесе кметът на общината доктор Христо Грудев.

Програмата ще продължи с празничен спектакъл „Живи корени”. В концерта, със свои изпълнения ще се включат танцьорите от Професионална формация „Етноритъм” и народната певица Петя Панева – победител в музикалното предаване „Гласът на България”.

По повод годишнината от освобождението на страната ни от турско робство, музейните сгради на Асеновград ще бъдат с вход свободен. В Деня на отворените врати там посетителите могат да си припомнят миналото ни и да разгледат експозиции с различна тематика.

Подобни статии

Top