15 гранични полицаи се обърнаха с камион в дере, един загина - DC news

15 гранични полицаи се обърнаха с камион в дере, един загина

снимка: BTA

При тежка катастрофа тази нощ край село Горно Ябълково, община Средец, загина 34-годишният служител на Гранична полиция-Русе Асен Асенов.

Той е с 12-годишен стаж в системата, има две деца.

При катастрофата пострадаха 14 гранични полицаи. Те са транспортирани до болницата в Бургас. Шестима полицейски служители, пострадали при пътния инцидент, са настанени за лечение там без опасност за живота. Някои от тях са с фрактури на крайниците. Останалите 8 пострадали служители на МВР са освободени за домашно лечение, съобщиха от МВР.

Асен Асенов, шофирал автомобил с висока проходимост ЗИЛ-131, превозвал е служители на МВР, участващи в специализирана полицейска операция на българо-турската граница. Около 0.30 ч. на черния път край село Горно Ябълково камионът се преобърнал и паднал по таван в дере.

На мястото на инцидента са изпратени екипи на Спешна помощ, полиция и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Спасителните екипи извадили 14-те пострадали гранични полицаи, но шофьорът останал затиснат в кабината до сутринта.

Тази сутрин на брифинг на мястото на инцидента вътрешният министър Веселин Вучков съобщи за смъртта на Асен Асенов, след което замина за Бургас, за да посети настанените в болница шестима полицейски служители и да се осведоми за състоянието им.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров добави, че продължава работата по установяване на причините, довели до тежкия пътен инцидент. Той допълни, че камионът все още не е изваден от дерето, тъй като мястото е труднодостъпно и не може да се разположи специализирана техника.

Всички превозни средства, които участват в специализираната полицейска операция, системно преминават през технически прегледи и са технически изправни, беше уточнено по време на брифинга.

Оперативно-следствена група е на мястото на инцидента. По случая има образувано досъдебно производство. МВР ще окаже пълно съдействие на Окръжна прокуратура – Бургас за изясняване на причините за катастрофата.

Източник: БГНЕС

Подобни статии

Top