15 задържани и множество прикрити случаи в Асеновград и Първомай

MVR_Asenovgrad (1)

Общо 15 души, от които петима полицаи, за задържаните при акциите в Асеновград и Първомай.

Масово необработване на сигнали на граждани, прикриване на престъпления от пътно-транспортни произшествия до кражби и подкупи, срастване на полиция, прокуратура и местен бизнес.

Така главният секретар, апелативният и окръжният прокурор описват обстановката в двете общини.

 В Асеновград е арестуван началникът на Районното управление Димчо Темелков. Повдигнати са му две обвинения за търговия с влияние и за укриване на пет лица, откраднали 1000 лева.

С него са арестувани полицай от Икономическа полиция, който прикривал лице, крадящо гориво от работодателя си и дори купувал от него дизел. Третият задържан в Асеновград е от Транспортна полиция.

По-тежки са случаите в полицията в Първомай. По думите на окръжния прокурор Румен Попов 80% от състава извършвал в работното си време 100% частна стопанска дейност.

Заради прикриването на кражба на коне в село Караджалово, се стига до саморазправа и убийство.

Останалите десетима с повдигнати обвинения са прикриваните от полицаите лица. Последен днес в Първомай е задържан бизнесменът Минчо Хубенов  – близък на началника на полицията. Той е прикриван за това, че в продължение на 5 години извличал инертни материали от пасище, закупено от него, за да бъде направен рибарник.

Посланието, отправено от главния секретар на МВР Георги Костов към полицаите бе: „Чувствайте се наблюдавани, ако вършите безобразия възмездието ще дойде!“.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top