15-ият Фестивал „Здравей, Здраве“ се провежда под мотото „За Мир“

Два дни, на 8 локации и над 70 събития очакват пловдивчани и гости

За 15 поредна година фестивалът на здравословния живот „Здравей, Здраве!“ събира лектори, психолози, терапевти, ментори, творци, треньори и преподаватели на 18 и 19 май в Дом на науката и техниката и Градската градина в Пловдив.  

„Доброволно, безплатно, споделено“, събитието е вдъхновение за стотици последователи към здравословния начин на живот. Два дни, на 8 локации и над 70 събития очакват пловдивчани и гости, за да се посветят на интересни Лекции, Спортни активности на открито, Духовни практики, Танци и музика, Базар – изложение, творчески работилници и още много разнообразни и полезни дейности.

Тазгодишното издание е под надслов „Здравей Здраве“ за МИР и посреща специален гост Свами Атмарупананда, който ще сподели в лекция на 19 май за връзката между мира и здравето на всички нива – физическо, умствено и духовно. В лекционната програма ще откриете още имена като Любомир Розенщайн, д-р Светла Балтова, Андрей Грива и Галя Герасимова, д-р Ваня Патеркова, проф. Моника Балаян, Гузал Таджибаева и др. 

В памет на проф. д-р Александър Илиев-  антрополог, изследовател, пътешественик, режисьор, ще бъде излъчена последната му лекция „Мистериите на Азия“ от фестивала „Здравей, Здраве!“ през април 2024 в София. По време на събитието ще бъде представена и новата му книга „Духът на Хималаите“, която излезе преди броени дни.

За да стимулират участниците към развиване на двигателна активност и култура,  организаторите представят в Градската градина разнообразни танцови и спортни активности – пилатес, модерни танци за деца и големи, функционални тренировки, Таекуон-До, Тай-чи и др. За първи път във фестивала ще бъдат представени с открити уроци Танци за бебета от 1 до 4 години и Аржентинско танго.

Творчески работилници на две локации очакват малки и големи – за плъстена вълна, плетене на приказки и магически предмети, изработване на свещи, здравословни изкушения, творчество с Нейрографика и др.

Всички събития и през двата фестивални дни са с Вход свободен!

А над 30 търговци и  изложители ще представят здравословни продукти и услуги в обособена за целта търговска зона.

„Здравей, Здраве“ се провежда вече в 27 населени места, като тази година към него се присъединяват за първи път Асеновград и Сандански.“,  споделят организаторите.