15 лева за паркиране пред къщи гласуват съветниците в Пловдив - DC news

15 лева за паркиране пред къщи гласуват съветниците в Пловдив

Пловдивският Общински съвет ще гласува днес предложението на кмета Иван Тотев, пловдивчани да могат да ползват паркомясто срещу такса от 15 лева на месец. Таксата влиза като допълнение към Наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на община Пловдив. Ще се гласува и предложение за увеличаване на обхвата на Синята зона на бул. „Мария Луиза“ в участъка от ул. „Петко Д. Петков“ до бул. „Източен“. Така общият брой на паркоместата по булеварда ще станат 113.

На сесията ще бъде гласувано решение за сключване на меморандум за консервация, реставрация, експониране и изграждане на защитно покритие на Епископска базилика на Филипопол /Голяма Базилика/ с Фондация „Америка за България“.

Ще бъде обсъдено и предложение за поемане на дългосрочен общински дълг в размер на 2 млн.лв. за изграждане на втора клетка в Депото за неопасни отпадъци в Шишманци. За клетката ще са нужни над 13 млн.лв.

На сесията 16 учители и директори на учебни заведения ще бъдат удостоени с Почетна значка, а пет училища и детски градини ще получат Почетния знак на Пловдив. Ще бъдат подпомогнати и 20 пловдивски деца – млади дарования, като общата сума, която ще бъде отпусната от бюджета, възлиза на 3350 лева. От бюджета ще бъдат отпуснати и 18 хиляди лева за подпомагане на 18 двойки репродуктивни проблеми. Средствата ще бъдат разпределени по равно между двойките.

Подобни статии

Top