15 000 лева глоба и затвор за отвличане

01c822423590b671392a066c7bbe7acc

6,5 години ще лежат общо в затвора двама от похитителите на Ресул Адакюли от пловдивското село Устина, а единият от тях бе освободен условно. Мустафа Ходжев, Юсуф Арабаджиев и Исмет Миланов бяха признати за виновни в отвличането на Ресул на 16 април тази година.  Тримата бяха осъдени да заплатят и 15 хиляди лева общо на жертвата си за причинените му неудобства.

4 години затвор при първоначален строг режим постанови Окръжният съд за Мустафа Ходжев. Юсуф Арабаджиев бе осъден на две години и шест месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, а Исмет Миланов получи двегодишна условна присъда с три години изпитателен срок.

В деня преди отвличането тримата осъдени мъже са били на гости у свой познат в Кричим. Мъжете се напили и след полунощ потеглили към Устина. Там те спрели спрели пред здравната служба, където били пострадалите Ресул Адакюли и Али Милиязимов и свидетелите Михаил Чолаков и Ниязи Хасанов.

Мъжете продължили да пият. След около половин час Михаил и Ниязи си тръгнали и нещата загрубели.  Юсуф и Мустафа започнали да се заяждат с Ресул, като го заплашвали, че ще го набият. После без никаква причина Мустафа ударил няколко юмрука в главата и тялото на Ресул. Юсуф пък издърпал от ръцете на жертвата ключовете за колата му. Исмет и Юсуф също започнали да го удрят с юмруци и ритници по цялото тяло. После продължили да го налагат с дървена бухалка. След като се уморили, тримата хванали Ресул за ръцете и краката и го напъхали в багажника на колата и отпрашили към Кричим.

В това време Милиязимов се обадил на тел. 112 от телефона на Ресул. По пътя тримата побойници спрели и свалили жертвата си от автомобила, налагали го още, а после отново го натикали в багажника.

В това време пристигнали свидетелите Сабри Гюреев и Метин Мехмедов. Видели колата, до която били Ходжев и Юсуф. Свидетелите отворили багажника и видели Ресул целият в кръв. Гюреев успял да издърпа Ресул и го качил в своята кола.

Присъдата бе постановена след сключено споразумение между Окръжна прокуратура и подсъдимите, което бе одобрено от съда.

Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top