15 години затвор за пастрока, пребил до смърт 3-годишното си заварено дете в Асеновград

Убиецът Митко Михайлов ще плати на близките на детето 170 000 лв. кръвнина

15 години затвор при първоначален строг режим отсъди Пловдивският окръжен съд за 23-годишния Митко Михайлов от Асеновград, убил 3-годишното дете на жената, с която живеел на семейни начала.

Убийството бе извършено на 9 март миналата година, като първоначално родителите твърдяха, че детето паднало само. Момченцето било занесено в болницата, но там лекарите само констатирали смъртта му. Седмица преди това малкият Ангел бил в болницата в Асеновград заради белодробно заболяване, но майка му го взела и се прибрала вкъщи с него, без да каже на лекарите.

Делото срещу убиеца на 3-годишно дете в Асеновград не тръгна, адвокатката му – в отпуск

Впоследствие се разбра, че на фаталната дата – 9 март, пастрокът Митко спял вкъщи, но момченцето, което си играело с 4-годишното дете на Михайлов от предишна връзка, разбудило доведения си баща. Ядосаният ром пребил детето пред очите на майката, а после я заплашил, че ще я убие, ако го издаде. По тази причина майката първоначално е обяснила, включително и пред длъжностни лица, един съвсем различен механизъм и причини за смъртта на детето.

След това родителите занесли детето в асеновградската болница, а ромската фамилия окупирала спешния кабинет в лечебното заведение. Така се разбра и за смъртта на момченцето, занесено вече мъртво в болницата. По тялото му имало причинени множество тежки травматични увреждания, включително тежка гръдна и коремна травма, кръвонасядания на меките черепни покривки и по цялото тяло.

Отново оставиха зад решетките пастрока, пребил до смърт 3-годишно момченце в Асеновград

Освен за убийството на момченцето, Михайлов бе признат за виновен и в закана за убийство на майката Малинка.

Освен че ще лежи 15 години зад решетките, Митко Михайлов ще трябва да плати на Малинка 80 000 лв. кръвнина за убитото й дете, а други 50 000 лв. – на бащата. По 20 000 лв. ще получат като обезщетение за убития си внук също бабата и дядото.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Подобни статии

Top