15 години затвор за Васко, който уби приятеля си по чашка в Първомай - DC news

15 години затвор за Васко, който уби приятеля си по чашка в Първомай

Делото бе върнато на Окръжния съд от Апелативния заради процесуални нарушения

15 години затвор при първоначален строг режим  ще лежи в затвора 52-годишният Васко Колев, който през януари миналата година намушка с нож 34-годишния Димитър Митев в Първомай.

Убийството бе извършено в нощта на 24 срещу 25 януари 2022 г. Делото срещу Колев бе върнато от Апелативния съд на окръжните магистрати, тъй като предишния път го гледали по съкратената процедура, а законът не предвижда такава възможност за умишлено убийство.

Предишния път съдът постанови 12-годишна присъда, но прокуратурата и частните обвинители протестираха и обжалваха присъдата. Така делото започна отново.

Припомняме, че на 24 януари 2022 г. Димитър Митев, който е от Харманли, бил на гости на Васко Колев в първомайския квартал “Любеново”. Когато подпийнали, те се скарали кой се грижи по-добре за децата си.  Домакинът нарекъл госта си “сводник” и получил в отговор два удара с юмрук. Тогава Колев извадил нож и пробол Митев в корема, после обаче помогнал раненият да бъде откаран в болница, но той вече бил загубил много кръв и издъхнал.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Апелативния съд в града под тепетата в 15-дневен срок.

Подобни статии

Top