15-годишен младеж посрещна Новата година в ареста на РУ-Първомай (СНИМКИ) - DC news

15-годишен младеж посрещна Новата година в ареста на РУ-Първомай (СНИМКИ)

Непълнолетният и неправоспособен водач, предложил на проверяващите подкуп

15-годишен младеж посрещна нова година в ареста на РУ-Първомай. Непълнолетният и неправоспособен водач, предложил на проверяващите подкуп, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив.

30  минути преди полунощ на 31 декември автопатрул на РУ-Първомай спрял за проверка в населеното място лек автомобил „Рено Еспейс“. Зад волана на превозното средство, което било чужда собственост, бил непълнолетен местен жител.

Униформените разяснили на 15-годишното момче, че за извършеното нарушение по Закона за движение по пътищата предстои дерегистриране на автомобила и съставяне на акт за установяване на административно нарушение. Момчето се опитало да избегне санкцията, подхвърляйки на пода на патрулния автомобил банкнота от 50 евро с думите: „Това е, за да се почерпите!“.

Служителите на реда задържали младежа в ареста на районното управление, а след доклад на компетентната прокуратура по случая е започнато бързо производство.

Предстои на младежа да бъде повдигнато обвинение за предлагане на подкуп на униформените. Работата по случая продължават Окръжна прокуратура и служители на РУ Първомай.

Снимки: ОДМВР-Пловдив

Подобни статии

Top