15-годишна задигна злато и крупна сума пари от дома на своя приятелка в Пазарджик - DC news

15-годишна задигна злато и крупна сума пари от дома на своя приятелка в Пазарджик

Сигнал за кражбата подала майката, от дома на която липсвали парите и бижутата

Служители от полицейски участък „Изток“ при РУ-Пазарджик спипаха непълнолетно момиче, откраднало злато и пари от богата жена, живееща в пазарджишкия кв. „Изток“.

Вчера в участъка постъпил сигнал от 31-годишната жена, живееща в пазарджишкия квартал „Изток“ за солидната домова кражба. Тя информирала органите на реда, че от жилището и липсвали сумата от 3800 лева и златни накити – пръстени, синджирчета, гривни, обеци. По първоначални данни общата стойност само на накитите била над 12 000 лева.

Служители от местния полицейски участък започнали работа по случая и в резултат на бързите си и професионални действия влезли в дирите на извършителя. Оказало се, че това е 15-годишно момиче от същия квартал. Непълнолетната имала достъп до къщата на потърпевшата, тъй като била в приятелски отношения с дъщеря ѝ. Полицаите открили и иззели цялата парична сума, както и част от откраднатите златни накити.

Работата по изясняване на случая продължава, с момичето работят криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая“. Образувана е преписка, която ще бъде докладвана на Районната прокуратура в Пазарджик.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top