15 културни и спортни организации поискаха финансова помощ от община Асеновград

Средствата ще се отпускат след отменяне на извънредното положение в страната

Общински съвет – Асеновград даде съгласие да бъдат отделени повече от 22 000 лева за култура и спорт. Средствата няма да бъдат превеждани на културните и спортните организации на този етап. Дали това ще се случи, зависи от протичането на кризата с разпространяването на новия коронавирус в България.

Към момента заявка за мероприятия са дали общо 15 организации. Сред планираните за подпомагане събития е поставяне на детски мюзикъл. Удовлетворени бяха и искания за финансиране на участия в спортни състезания, културни, фолклорни, театрални, танцови и песенни фестивали.

Подпомогнато ще бъде също издаването на два поредни броя на списание „Нов вечерник“, което се разпространява безплатно. От трибуната на местния парламент заместник-кметът на Асеновград доктор Теньо Манолов увери асеновградчани, че парите за култура и спортни дейности ще бъдат преведени на организациите едва след отминаването на моментната криза и в случай, че организаторите заявят конкретни дати.

„Когато бяха подготвяни докладните никой не очакваше, че ще се случи подобно събитие. Някои от проектите могат да бъдат отложени, а други – отказани“, заяви доктор Манолов.

Междувременно, с еднократна социална помощ от 300 лева пък ще бъде подпомогната столетницата Йордана Пейчева, която ще отпразнува своя юбилеен рожден ден на 11.04.20 г. За Лизавета Иванова, страдаща от „Множествена склероза“, Общинският съвет в града отпусна 2 000 лева. 30 лева бяха отделени за подпомагане закупуването на лекарства за Яшар Абдърман.

Иван Ангелов ще получи еднократна помощ в размер на 300 лева за Иван Ангелов. Средствата му са необходими за лечение на тежки травми, настъпили вследствие на падане и нараняване на тазобедрената и колянна стави. Асеновградчанинът Иван Гълбулев ще бъде подпомогнат с 100 лева.

Той има нужда от парите, за лечение и закупуване на диетична храна. Той е диагностициран с лявокамерна сърдечна недостатъчност, исхемична кардиомиопатия, хроничен пилеонефрит, нефросклероза, анемия.

Подобни статии

Top