15 нови с коронавирус в Пловдив, повече информация за тях – утре

146 са новите случаи на коронавирус в страната за последното денонощие при направени 3955 PCR теста, сочат данни на Единния информационен портал

Най-много – по 29 случая, са регистрирани в столицата и Варна. В Пловдив новите положителни са 15, в Пазарджик – 7, Смолян – 6.

От РЗИ-Пазарджик посочват, че са регистрирали за денонощието 6 положителни проби, съобщава Радио Пловдив. Сред заразените е 54-годишна лекарка от Пазарджик, която е на домашна изолация. Две от пробите са на мъж на 49 години от Пазарджик и на жена на 64 години от село Побит камък, хоспитализирани в СБАЛПФЗ. Другите три проби са на хора, амбулаторни, поставени на домашна изолация: един мъж на 37 години от град Септември и две жени на 44 и 76 години от град Пазарджик. Регистрирана е втора контролна положителна проба за денонощието.

Бел.ред.: Информация от Областния кризисен щаб в Пловдив за новите случаи през почивните дни се очаква най-рано утре. Припомняме, че отново утре – според думите на администрацията, трябва да започне масово тестване на служители в Община Пловдив.

Общо заразените в страната вече са 11 836 души, от които активни са 5 055 случая. 793 са хоспитализирани, като в интензивни отделения са 43-ма. 77 души са излекуванеи за последните 24 часа, двама души са загубили битката за живот.

Подобни статии

Top