15 остават за 24 часа в ареста след снощното меле до Панаира, четирима с обвинения

На част от участниците в масовото сбиване са съставени актове по Указа за дребното хулиганство

15 са арестуваните за срок до 24 часа след снощния масов бой на кръговото до Панаира. Това съобщиха източници от полицията за DCNEWS. Първоначалният брой на задържаните снощи обаче е бил 30 души, сред тях, освен роми, е имало и 8 българи.

Масов бой на кръговото до Панаира, 30 са арестувани

Както DCNEWS вече съобщи, снощи в мелето са участвали близо 40 души, предимно от Арман махала. Боят тръгнал от разменени реплики между двама младежи от махалата, към които впоследствие се присъединили техни приятели.  В сбиването са използвани дървени прътове и ножове, но няма тежко пострадали.

Служители на Специализираните полицейски сили и Трето РУ са разтървали биещите се, за осигуряване на обществения ред са били изпратени и служители на Криминална полиция, съобщи директорът на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

На четирима от участниците в масовото меле са повдигнати обвинения за хулигански действия и причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди. Срещу тях са образувани бързи полицейски производства.

На останалите 11 души са съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство. Днес от 10.00 ч. Районният съд в Пловдив ще решава съдбата им.

Снимка: БНТ

Подобни статии

Top