15 с COVID-19 в Асеновград само за днес

Вижте ситуацията с коронавируса в Асеновград според Общинския кризисен щаб

Общинският оперативен щаб за превенция и борба с коронавируса заседава днес, 30-ти октомври, в община Асеновград. Кметът на града доктор Христо Грудев откри заседанието, като припомни, че заболяването е сериозно и всички трябва да пазят себе си и околните. Точно 15 са новорегистрираните с COVID-19 в община Асеновград към днешна дата. Общо 362 са случаите, записани от началото на пандемията досега. През последните две седмици (от 17.10.20 г,. до 30.10.20 г.) – заразените в града и населените места са 178. За същия период са били хоспитализирани 31 души, а четирима са починали. Най-голям брой в последно време са случаите от шивашки цех в Асеновград. Инспектори на здравната инспекция съобщават, че често се случва пациенти, които си правят PCR тест, да предоставят недостоверна информация. Така, обявявайки грешен телефонен номер или адрес, полицейските и здравните служители срещат трудност при откриването им, за да им бъдат връчени предписания. От щаба в Асеновград призовават гражданите да бъдат коректни, когато дават данни, за да не се губи време и да излагат на риск себе си и контактните им лица.

В асеновградското военно формирование са констатирани 15 военнослужещи с положителни проби за COVID-19. Един от тях е настанен в пловдивска болница с леки симптоми. Останалите са на домашно лечение, а контактните лица на всички заразени са изолирани.

В ромския квартал „Лозница“ в Асеновград за последните две седмици няма случаи на заболели от коронавирус. Обстановката там е спокойна, като медиатор непрекъснато следи за спазване на противоепидемичните мерки сред населението.

Някои от училищата в община Асеновград вече са преминали на дистанционно обучение. Констатирано е, че отсъствието при по-малките е в рамките на минималните стойности. Директори на училища уверяват, че мерките се изпълняват стриктно. Независимо, че ученици не посещават учебни занятия присъствено, се прави дезинфекция на помещенията.

От РУ-Асеновград няма констатирани заразени с COVID-19 полицейски служители. Изследвани с OCR тест са 15 души, като всички са с отрицателен резултат.

В пожарната на Асеновград има един карантиниран служител, който е контактен на заразено лице.

Подобни статии

Top