1,50 лв. за Синя зона, цените на билети и карти гласуват на сесията

Цената за паркиране в Синята зона в Пловдив за един час да стане 1,50 лв. ще гласуван на днешната сесия общинските съветници в града под тепетата. Повишението на цената с 50 ст. е заложено в проектонаредбата за администриратнето на местните такси и цени на услуги. Промяната влиза в сила от 1 май. Оттогава такси за Синя зона ще се налагат и в събота.

Променят се също таксите за поставяне на контейнер тип лодка от „Чистота“, както и всички такси и цени на услуги, извършвани от „Зооветеринарния комплекс“. Актуализират се също таксите за музеите и НБ „Иван Вазов“, въвеждат се изнесени  сватбени ритуали в Римския стадион и Малката базилика, а освен за тях, се определят такси и за други увеселителни мероприятия в тези обекти. 250 лева ще струват сватбите в двата антични обекта, 1000 лева остава таксата за изнесен ритуал на Античния театър.

Актуализират се също цените за ползване на спортните обекти в Пловдив, както и за Младежкия център и игрището до него.

На сесията ще бъдат гласувани цените на картите и билетите в градския транспорт след въвеждане на електронното таксуване. Предлага се билетът да остане 1 лев, толкова да струва и еднократно пътуване със смарт карта, 1,50 да се плаща за прекачване в рейсовете в рамките на час, 35 лева да е картата за една линия, а за цялата градска мрежа – 50 лева. Определена е тарифа и за тримесечни, шестмесечни и едногодишни карти.

Ще бъде допълнен и механизмът, по който ще се разпределят приходите от билети и карти между превозвачите.

Предстои да бъдат приети отчетите за изпълнение на годишната програма за развитие на туризма и на фондация „Пловдив 2019“. След сесията фондацията ще има програма за 2016-та, бюджет и нов контролен съвет.

Ще бъде създадено ОП „Зоопарк Пловдив“, като съветниците ще му гласуват и правилник. Ще се гласува и процедурата за провеждане на конкурс за управител на ДКЦ 2.

Общината ще поиска от държавата Концертна зала на пл. „Централен“. Администрацията ще настоява прехвърлянето на имота да стане безвъзмездно. Внесено е и предложение за отдаване под наем на ателие в Гладския дом на културата. Началната цена на обекта при провеждане на конкурс ще бъде 100 лева.

 

Подобни статии

Top